BLANC | Casaments de Cine. TOP 10
Fem realitat el casament dels vostres somnis! Treballem al vostre costat, des del primer instant, per cuidar i materialitzar totes les idees, pensades i personalitzades per a vosaltres, per crear un dia únic i inoblidable.
Wedding planners, organització, decoració, disseny gràfic, coordinació, celebracions infantils, anviersaris, renovació de vots, esdeveniments per a empreses
16426
post-template-default,single,single-post,postid-16426,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

17 febr. Casaments de Cine. TOP 10

Avui Blanc vol dedicar el post als casaments del cinema, aquelles pel·lícules que ens han fet somriure, emocionar o plorar, i per a fer-ho comptem amb Maria Masdeu, periodista experta en moda, amant del cinema, i redactora de continguts sobre el món dels bebès. Us deixem amb el seu interessant article i el seu Top 10 de casaments a les pel·lícules.

CASAMENTS DE CINE. TOP 10

Si has somiat alguna vegada en ballar sota la llum de la lluna amb la teva parella sentint el frunzir de la tela d’un vestit a l’estil de la Ventafocs, has fet broma amb les amigues sobre a qui entregaries el ram de núvia o has buscat per Internet quins són els viatges de noces més sol·licitats, probablement ets una víctima més de les ensucrades escenes de casaments de les pelis ‘made in Hollywood’. Nyonyes, previsibles, sentimentalones i poc realistes, però ens encanten. Les hem vist un munt de vegades. Com ‘Pretty Woman’, la Ventafocs moderna que segueix batent rècords cada vegada que un canal l’emet de nou més de 20 anys després de la seva estrena. El mateix passa amb el següent top 10, el meu particular top 10 de les més emblemàtiques i conegudes escenes de casaments del cine dels últims 20 o 25 anys. Estic segura que totes hem vist més d’una vegada alguna de les següents pelis. M’equivoco?

1. 4 bodas y un funeral.

cuatro-bodas-un-funeral

Tot un clàssic de les pelis sobre casaments i probablement una de les més ben fetes, amb un guió trepidant i un repartiment d’actors estel·lars, va ser la primera de les pel·lícules dels creadors de les mítiques ‘Notting Hill’ i ‘Love Actually’. Hugh Grant encarna a un jove que es troba immers en aquella època de la vida en què no pares d’anar del casament d’un amic al d’un altre, sense que mai et toqui a tu. Però, casualitats de la vida, coincideix a diferents dels enllaços amb una atractiva i enigmàtica nord-americana, interpretada per Andie MacDowell. Probablement el moment més tendre de la pel·lícula és quan assisteix al casament d’ella i, fent el cor fort i malgrat estar-ne enamorat, la felicita i l’abraça.

2. Novia a la fuga.

novia-a-la-fuga

Anys després de protagonitzar un dels grans èxits del 90, Julia Roberts i Richard Gere es van tornar a reunir en una pel·lícula en què Roberts interpreta a una curiosa núvia que, malgrat haver intentat passar per l’altar en varies ocasions, sempre acaba fugint a l’últim moment. Divertida i original, malgrat ser molt previsible, es va convertir en tot un èxit que va posar de manifest que la Roberts i en Gere seguien tenint química més enllà de ‘Pretty Woman’.

3. Sentido y sensibilidad.

sentido-y-sensibilidad

Si us va agradar la pel·lícula, us recomano la novel·la, de Jane Austen, escrita amb la magistralitat que caracteritza l’autora d’altres grans obres de la literatura romàntica i costumista del s.XIX com la mítica ‘Orgull i prejudici’, que si heu llegit recordareu de seguida pel personatge del galant Sr.Darcy, amb qui crec que totes les lectores d’Austen hem fantasiejat en algun moment de la nostra vida. A ‘Sentit i sensibilitat’ també hi ha un Sr.Darcy, el coronel Brandon, interpretat pel sempre genial Alan Rickman, que espera pacientment a la dona a la que estima, malgrat saber que el seu amor no és correspost. Però la seva perseverança tindrà recompensa. L’estil de casament de l’escena final a la bucòlica Anglaterra campestre ha estat dels més copiats dels últims anys: pètals de flors, naturalesa i esperit ‘ecofriendly’.

4. El padre de la novia.

el-padre-de-la-novia

Protagonitzada per Steve Martin l’any 1991, sens dubte va ser una pel·lícula d’aquelles que havia vist més de dues i tres vegades quan era petita. Tendra i nostàlgica, la pel·lícula basada en la comèdia protagonitzada els anys 50 per Elizabeth Taylor, converteix el pare de la núvia en el protagonista del casament. El motiu? No pot acceptar que la seva filleta s’hagi fet gran, se’n vagi de casa i es casi…La relació entre pare i filla és el fil conductor de tota la pel·lícula. L’escena en què el pare recorda els moments compartits amb la filla al llarg de la seva infància mentre juguen a bàsquet al porxo de casa pot provocar alguna llagrimeta.

5. Sexo en Nueva York, la película.

sexo-en-nueva-york-peli

Les fans de la sèrie no ens vam perdre l’esperada primera pel·lícula que ens relatava què havia passat a les vides de Sarah Jessica-Parker i les seves tres amigues un cop finalitzada la ficció televisiva. La peli comença amb l’organització del casament de Carrie i Mr.Big. El que està més ben trobat és que els hi passa allò que sovint passa a moltes parelles: que se’ls en hi va de les mans i el que havia de ser una cerimònia íntima i senzilla es converteix en un esdeveniment amb mil convidats. Resultat: núvia abandonada amb atac d’ansietat i nuvi que es dóna a la fuga. ‘Moraleja’: escolta al teu cor i deixa’t estar del què diran i de tants compromisos. És el teu dia i ha de ser el casament que tu i la teva parella vulgueu.

6. La boda de mi mejor amigo.

la-boda-de-mi-mejor-amigo

Un altre clàssic dels 90. Julia Roberts, Cameron Diaz i Dermot Mulroney protagonitzen una delirant comèdia romàntica que trenca amb els estereotips propis del gènere. La clau de la pel·lícula va ser fer creure a l’espectador que era previsible per acabar sorprenent-lo. Una anècdota: el director va tenir la idea per fer la pel·lícula mentre assistia al casament d’uns coneguts. Tot era perfecte: l’Església, els nuvis, els vestits, les flors…I llavors, va pensar: “Què passaria si ara aquí, en mig de tanta perfecció, hi hagués algú que fes tot el possible perquè el casament no es celebrés?”.

7. Love Actually.

love-actually

És una de les meves escenes favorites i, possiblement també de les més entranyables i tristes, de casaments cinematogràfics. El personatge interpretat per Keira Knightley es casa i, quan han passat unes setmanes del casament, s’adona que no té cap vídeo de l’enllaç. Sap que el millor amic del seu marit va estar gravant durant tota la celebració i decideix, malgrat saber que a ell ella no li cau gens bé, anar-lo a veure perquè li doni. La sorpresa ve quan li dóna play al vídeo i s’adona que tots els plans enregistrats són d’ella. Un amor impossible. L’amic està bojament enamorat d’ella i l’única manera que té d’intentar sobreviure al sofriment de veure-la casada amb el seu millor amic és interposant una barrera entre ells. “És un rotllo de supervivència, saps?” li diu mentre s’allunya al son de la cançó ‘Here with me’ de Dido.

8. El hijo de la novia.

el-hijo-de-la-novia

Si sou de llàgrima fàcil, és possible que ploreu amb aquesta pel·lícula. Protagonitzada per Ricardo Darín, Héctor Alteiro y Norma Aleandro, l’argument parteix del desig del pare del protagonista de fer realitat el somni de la seva esposa, que pateix Alzheimer i està ingressada a un geriàtric des de fa anys, de casar-se per l’Església. No fa falta que digui més. És una història d’aquelles que deixen petjada, intensa i commovedora. A més, retrata la temàtica dels casaments durant la tercera edat, una franja que a vegades oblidem quan pensem en aquest tipus de cerimònies.

9. In&Out.

in-and-out

Kevin Kline està magnífic en la interpretació d’un professor de literatura d’un petit poblet rural de l’Amèrica profunda, que no sap com sortir de l’armari. Promès des de fa anys amb una professora de l’escola, la vida del personatge interpretat per Kline canvia per complet quan un ex-alumne que s’ha convertit en actor i guanya un Oscar li dedica unes paraules “al seu professor de literatura de l’institut que és gay”. Sense ni tan sols haver-se plantejat mai les seves tendències sexuals, Kline es veu obligat a replantejar-se la seva vida i decidir si prefereix fer feliç a la seva mare i casar-se d’una vegada o ser qui realment és. Vaja, ha de decidir entre les corbes de la professora interpretada per Joan Cusack o els encants d’un periodista a qui dóna vida Tom Selleck.

10. La boda de Muriel.

la-boda-de-muriel

Un dels grans èxit del cinema australià dels anys 90 és aquesta entranyable història que relata la vida de Muriel, una noia amb sobrepès que viu en un món de fantasia, cançons d’ABBA i catàlegs nupcials. Somia trobar el seu príncep blau i casar-se, però cansada d’esperar que aparegui, decideix anar-se’n a la ciutat i buscar-lo. Gamberra i divertida, la pel·lícula té un transfons de crítica social sobre la superficialitat del món en el que vivim i la sobrevalorada bellesa física. El millor de la peli és, sens dubte, el personatge de Muriel, interpretat per Toni Collette, que posa de manifest que pots tenir sobrepès, no sé la més guapa de la festa i ser la núvia més feliç i radiant del món.