BLANC | Bernat i Montse, un casament de somni en una masia de l’Anoia
Fem realitat el casament dels vostres somnis! Treballem al vostre costat, des del primer instant, per cuidar i materialitzar totes les idees, pensades i personalitzades per a vosaltres, per crear un dia únic i inoblidable.
Wedding planners, organització, decoració, disseny gràfic, coordinació, celebracions infantils, anviersaris, renovació de vots, esdeveniments per a empreses
16548
post-template-default,single,single-post,postid-16548,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

26 nov. Bernat i Montse, un casament de somni en una masia de l’Anoia

Cada cop que recordem el casament que vam organitzar per al Bernat i la Montse revivim la il·lusió i l’emoció d’aquell dia. Setembre de 2017, Veciana, Anoia. Recordem aquell dia amb molt d’afecte, perquè va ser molt especial per a tots. Des d’un inici vam connectar amb el Bernat i la Montse, persones honestes i properes; i vam captar de seguida la idea de casament que tenien, el com volien que fos el seu dia. Sens dubte, Blanc havia de treballar perquè el seu casament reflectís la seva personalitat i parlés de la seva essència.

Per al Bernat i la Montse era molt important poder celebrar el casament a la finca familiar. Volien celebrar la cerimònia a l’església del poble, l’Església de Santa Maria de Veciana, i que la festa posterior (banquet i ball) es fes a la casa de la familia. Des de Blanc vam posar en marxa tot l’engranatge per a acomplir-ho.

Com havia de ser el casament? Com organitzar un casament en una finca privada amb 200 convidats?

La decisió sobre el tipus de banquet

Un sopar tipus còctel o un sopar més tradicional? Els nuvis van optar per fer un banquet tipus còctel, buscant una celebració més informal, on els nuvis, però també els convidats, poguessin moure’s lliurement per l’espai.   

Com organitzar els espais?

Calia definir i concretar la divisió de l’espai, marcant com havien de ser les zones de la celebració (zona banquet, zona de ball…). Els nuvis volien un casament a l’aire lliure, i aprofitar els exteriors de la finca al màxim, però tenint sempre present un pla B en cas que el temps no acompanyés o que fes un dia de vent fort. Per això vam llogar una carpa transparent preciosa, ben il·luminada, que en cas de pluja o fred podia encabir a tots els convidats. Així doncs, es van definir els espais tenint en compte que seria un casament tipus còctel, sense un lloc concret assignat a cada convidat, però preveient prou seients per a què tothom pogués seure en un moment determinat. Vam dividir l’espai de l’era de la casa i de la carpa en 5 zones de sopar. Concretament, tres espais a fora: una zona exterior de taules altes i tamborets de fusta i metàl·lics, una zona de taules i cadires de fusta més baixes, i una zona tipus chill-out, que servís tant pel sopar com per al ball. A dins de la carpa hi havia una part de taules rodones i cadires de fusta i metàl·liques; i una zona de taules de fusta color natural i cadires de colors. L’objectiu era que l’espai exterior i l’espai interior de la carpa fluissin, i estiguessin ben connectats. Per això una part del lateral de la carpa estava oberta, per facilitar el moviment entre ambdós espais.

A l’exterior també es va crear un espai infantil per als nens a la zona de gronxador, i es va deixar una zona més alliberada per al ball, amb un escenari i barra.  

Preveure tots els serveis i necessitats.

En casaments en finques privades és molt important preveure tots els serveis que tindries ben coberts en un restaurant o masia de celebracions, però que en espais que no estan pensats per a casaments aquests serveis no hi són, i cal comptar-hi.

  • Lloguer de carpa (per tenir un pla B en cas de pluja o fred)
  • La mobilitat i la zona d’aparcament per als convidats
  • L’espai de cuina i de treball de càtering (el backstage, allò que els convidats no veuen)
  • La il·luminació de l’espai (no només a nivell decoratiu)
  • Lloguer de banys portàtils (hi ha models molt sofisticats i moderns, lluny de la imatge del típic bany portàtil d’obra)
  • Lloguer d’un grup electrogen perquè aguanti tota la potència del càtering, banys, llums, músics…

 

Sobre la decoració

Vam centrarnos en una decoració de caire rústic, amb molt ús de la fusta i altres elements naturals. Teules antigues i gerrets de vidre per als centres de taula, fent una composició de flor seca, tons verds, espigues (que ens van portar els nuvis); i flor de color vermell. Un element important a la decoració van ser les pomes, també cedides pels nuvis (vinculat a la professió del Bernat). Tant en la decoració com en els detalls de la cerimònia i la festa, vam procurar que tota la imatge gràfica i estètica seguissin un mateix fil, és a dir, que quedés tot unificat seguint un mateix estil.

La festa!  

A la festa no hi va faltar de res. Tota la família i amics s’hi van comprometre de ple. Sorpreses dels convidats cap als nuvis, i dels nuvis cap als convidats. Arribada dels nuvis a la festa amb grup musical, grup de batucada, trucs de màgia, grup de música en directe (amb escenari inclòs)… Va ser tota una verbena!

Els detalls per als convidats

Triar un detall per als convidats no sempre és fàcil. Sempre és interessant regalar alguna cosa que identifica els nuvis, però que alhora pot agradar i ser útil per als convidats. En el cas del Bernat i la Montse va ser una autèntica compota de poma casolana, feta pels nuvis i amb les pomes produïdes pels nuvis, i en un envàs personalitzat. Quin detall!