BLANC | La celebració del Nadal. Com organitzar un bon àpat
Fem realitat el casament dels vostres somnis! Treballem al vostre costat, des del primer instant, per cuidar i materialitzar totes les idees, pensades i personalitzades per a vosaltres, per crear un dia únic i inoblidable.
Wedding planners, organització, decoració, disseny gràfic, coordinació, celebracions infantils, anviersaris, renovació de vots, esdeveniments per a empreses
16567
post-template-default,single,single-post,postid-16567,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

07 des. La celebració del Nadal. Com organitzar un bon àpat

D’aquí a pocs dies arriben les festes nadalenques, i això significa que, a més de visitar mercats de Nadal, passejar pels centres de les ciutats, comprar regals, fer activitats familiars amb nens o planificar una escapada romàntica amb la parella; seran dies de retrobaments amb la família i amics en dinars o sopars.

L’àpat de Nadal es converteix en una bona ocasió per a fer un pas més en la pròpia organització del dinar o sopar, i demostrar les habilitats de planificació i decoratives que sovint amaguem (o no mostrem tant com hauríem). Amb quatre propostes senzilles, podem sorprendre als nostres convidats, i afegir un plus de qualitat a l’àpat. És el moment de l’any per a lluir-nos, i tenir un detall cap als convidats. Volem que tot sigui perfecte!

Aquí us deixem alguns consells i idees per a ser un bon amfitrió i organitzar amb èxit un àpat per Nadal:

1. La decoració nadalenca

Poseu quatre detalls al rebedor i menjador de casa. No cal gastar-se molts diners. Pinterest és ple d’idees senzilles i molt efectives per aportar un toc nadalenc a la llar.

2. Que el cuiner/a de casa faci un dia de festa

Si és possible, i econòmicament es pot, aprofiteu per encarregar el menjar a fora, i alliberar el cuiner/a de casa. Si no es pot, penseu amb plats que es puguin elaborar prèviament, i que només calgui escalfar al moment abans de dinar o sopar. Una altra opció és que el cuiner/a no carregui sol amb tota la feina de cuinar els plats, i es citin els convidats amb temps, perquè vinguin a ajudar a la cuina. Amb un pica-pica i una copeta de vi segur que quedaran contents, i es començarà a fer ambient. Creiem que l’important és que tothom pugui gaudir igual de la celebració, i alliberant una mica el cuiner/a serà més fàcil aconseguir-ho. Els convidats ho entendran perfectament, i és més, segur que hi estaran molt a favor.

3. Organitzar la taula

Per què no fer un seating plan com si fos un casament? Pot ser una cosa senzilla, només amb els indicadors de nom a cada lloc. Si sou molta colla ajudarà a organitzar els convidats a la taula i a fer que tothom s’assegui ràpid. És un element decoratiu extra que pot agradar als convidats.

4. La decoració de la taula

De la mateixa manera que tenim l’ambientació de Nadal al menjador, per què no preparem una taula ben atractiva? Recordeu, “menys és més”, i amb quatre elements podeu preparar una taula original i molt nadalenca. Trieu unes estovalles adients, amb tovallons a joc pel que fa al color o estampat. Poseu copes de vi i gots d’aigua tots iguals, i plats i coberts a joc. Hi ha mil opcions i combinacions! I per descomptat, prepareu un bon centre de taula (per exemple, amb flors, espelmes, o altres elements relacionats amb el Nadal). Com en el primer punt, Pinterest és una gran font d’idees!

5. Detall sorpresa per als convidats

La nostra proposta és fer un regal simbòlic a cada convidat. Podeu pensar en una proposta emotiva, que connecti amb els desitjos per al proper any. Per exemple, podeu regalar una bola d’arbre de Nadal transparent, que es pugui obrir, i a dins posar-hi un paperet on la persona hi pugui escriure un desig o promesa.

6. Llista musical nadalenca

Per amenitzar el sopar i la sobretaula, configureu una llista personalitzada amb música nadalenca i altres estils musicals que us agradin. Durant el sopar és important que la música soni de fons, només ambiental, ja que el què volem a taula és tenir conversa i escoltar-nos bé els uns als altres. Si després de sopar es fa festa, ja pujareu el volum!  

7. Més entreteniment

Podeu fer un petit photocall, i tenir una càmera de fotos a mà. L’arbre de Nadal pot ser una bona opció de fons de photocall, i sinó, podeu pensar amb alguna idea més creativa. Compreu uns quants complements de disfressa de temàtica nadalenca, i voilà! Ja ho teniu.

8. Fer cagar el tió!

I com a cirereta del pastís, podeu complementar la vetllada fent cagar el tió (sigui o no el dia de Nadal). Tingueu preparades quatre cosetes per als nens, però també per als adults.

 

Bones Festes! A gaudir-ho!